Monday, July 28, 2008

Close Your Eyes And Make A Wish

Βρέθηκα στα πρόθυρα μιας πολύ επικίνδυνης ευχής.

Ένιωσα πολύ άσχημα.
Συναίσθημα όχι πόνου ούτε απόγνωσης αλλά παραίτησης.

Στην πραγματικότητα φοβάμαι τον θάνατο, δεν τον αποζητώ.
Δεν το βλέπω σαν διέξοδο.

Όμως υπήρχαν στιγμές που φοβόμουν για τη ζωή μου αλλά απλά αφέθηκα.

Ας είναι, ως εδώ ήταν.
Λίγες ευχές για αυτούς που μένουν πίσω και βλέφαρα που κλείνουν και περιμένουν.

Φθορά και κούραση.

Saturday, July 26, 2008

Παράλληλοι κόσμοι

Βρέθηκα σήμερα μέσα σε μια άκρως ετερόκλιτη παρέα. Γενέθλια φίλου και όπως συνήθως μαζευτήκαμε διάφοροι από δεξιά κι από αριστερά για να αποδώσουμε φόρο τιμής. Στην ομήγυρη πρόσωπα φιλικά, γνωστά, οικεία, αδιάφορα, άγνωστα, αντιπαθή.

Βούτηξα εξ αρχής στο πηγαδάκι των όμοιων μου και άρχισα κουβεντούλα. Όσο πέρναγε η ώρα ένας ένας, μα και σε ομάδες, οι καλεσμένοι καλυνηχτούσαν με χάρη και αποχωρούσαν. Όταν το πηγάδι στέρεψε και έμεινα πια μόνος, στράφηκα στους εναπομείναντες.

Για κάμποση ώρα έμεινα αμίλητος. Στην πραγματικότητα δεν είχα πολλά να πω μ αυτούς τους ανθρώπους. Παρέμενα λοιπόν σιωπηλός και παρακολουθούσα τις συζητήσεις τους. Τα θέματα φωτιά ξεπηδούσαν το ένα μετά το άλλο όπως οι πυρκαγιές στα γεωγραφικά διαμερίσματα. Τα πόδια της Παπαρίζου, η φωνή της Θεοδωρίδου, η θέση του ταξιτζή στη σύγχρονη κοινωνία, και κάπου κάπου μερικές οάσεις για Κάφκα και ταινίες του Ταραντίνο.

Κάπου εκεί άκουσα δύο από την παρέα, έναν βάζελο και έναν γαύρο, να συζητάνε για ένα σκηνικό στην Παιανία πριν λίγο καιρό. Από ότι κατάλαβα οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν ραντεβού σε κάποιο σημείο της πρωτεύουσας. Οι σκοποί τους παραπάνω από προφανείς. Η κουβέντα ήταν αρκετά αναλυτική προσφέροντας στο κοινό πληροφορίες για την διάταξη, τη σύσταση, τον εξοπλισμό, τους καθοδηγητές. Ο ένας παρομοίασε τις σκηνές που εξελιχθήκαν με στιγμιότυπο από την ταινία οι 300, ενώ ο άλλος έκανε παράπονα γιατί οι αντίπαλοι(;) έφεραν και σουγιάδες εκτός από τις τυποποιημένες αλυσίδες και σιδερογροθιές.

Θορυβήθηκα!!!
Θεέ μου που ζω;
Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;
Και αν ναι, πώς κατάφερα να βρεθώ στο ίδιο τραπέζι μαζί τους;

Σκέφτηκα...
Τελικά ο καθένας ζει στον προσωπικό του μικρόκοσμο, και καθώς κατρακυλάμε το μονοπάτι του χρόνου συγκρουόμαστε με τους κόσμους άλλων και δημιουργούμε χρονικές ασυνέχειες. Άλλοτε με ευεργετικές και συχνά με καταστροφικές συνέπειες.




P.S. Στα παραπάνω συμπεράσματα προσέφερε τα πλείστα η ψυχρή παρουσία μιας άσπρης τεκίλας olmeca.

Tuesday, July 22, 2008

7 χρόνια, 14 εξάμηνα, 84 μήνες, 2555 μέρες.

Τι μπορεί να καταφέρει κανείς σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα;

Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.
Εγώ κατάφερα να πάρω πτυχίο.

Monday, July 21, 2008

Obsessive-compulsive disorder (OCD)

Obsessive-compulsive disorder (OCD) is a psychiatric diagnosis that describes an anxiety disorder most commonly characterized by obsessive, distressing, intrusive thoughts and related compulsions (tasks or "rituals") which attempt to neutralize the obsessions. OCD is distinguished from other types of anxiety, including the routine tension and stress that appear throughout life. The phrase "obsessive-compulsive" has become part of the English lexicon, and is often used in an informal or caricatured manner to describe someone who is meticulous, perfectionistic, absorbed in a cause, or otherwise fixated on something or someone. Although these signs are often present in OCD, a person who exhibits them does not necessarily have OCD, and may instead have an anal-retentive character, obsessive-compulsive personality disorder, or some other condition.

Sunday, July 20, 2008

Τι έκανες στον πόλεμο....Pyth;

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι το πρώτο μου post που θα αφορούσε τη Χίο και τους πέντε μήνες που πέρασα εκεί θα ήταν αυτό.

Στη θητεία μου στην παραμεθόριο αυτό που ευχαριστήθηκα πραγματικά και αυτό που με παρηγορούσε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν ο ουρανός.

Συνήθιζα κάθε πρωί μετά το εγερτήριο και πριν την πρωινή αναφορά να βγαίνω στην πίσω σκάλα του Λόχου και να φωτογραφίζω το διάβα των σύννεφων στον χιώτικο ουρανό.

Άλλα όχι μόνο τα πρωινά. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή σήκωνα το κεφάλι και ταξίδευα.

Ειδικότερα στις νυχτερινές σκοπιές κοιτούσα ψηλά και χαζογελούσα θυμούμενος τη κλασσική ρήση, «Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς».

Φανταζόμουν ότι κάτι ανάλογο θα έβλεπα και από την ταράτσα του σπιτιού μου.